понеделник, 1 декември 2014 г.

Читалище.то с нова инициатива - „Деца за благотворителност”

Читалище.то създаде детска работилница за благотворителност. Домакин на инициативата в неделя бе Greenwich Book Center, където Ателие Марабу и Ива Екимова събраха деца на възраст между 5 и 15 години в благотворителна работилница за коледни картички.

Събитието бе част от инициативата на Читалище.то „Деца за благотворителност” (Children for charity) за обучение и насърчаване на подрастващите в съпричастността им към общността, чрез благотворителност и доброволчество.

Лектор и практически ръководител на работилницата беше Владислава Предова-Стайкова, създател на първото българско училище за дизайн и изработка на бижута Ателие Марабу.
Над 20 деца сътвориха повече от 100 картички. В рамките на уъркшопа за по-малко от 60 минути бяха продадени 20 картички, които генерираха приход от 90 лева.

През целия декември изработените картички ще бъдат предложени за продажба на територията на книжен център Greenwich. Събраните средства ще бъдат дарени на фондация „Идея в действие”, инициатор на успешните акциии „Капачки в действие”, които подпомагат закупуването на електоруреди за детски домове.

В рамките на „Деца за благотворителност” до края на 2014-та година са предвидени ателиета, в които ще бъдат изработени коледни сладки, декорация и аксесоари. В дългосрочна перспектива програмата обхваща подкрепа на детската инициативност и доброволчество, което имa за цел насърчаване на подрастващите и личния им принос към локалните благотворителни инициативи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар