вторник, 16 декември 2014 г.

Втора Детска работилница за благотворителност

     Втора детска работилница за благотворителност  на Читалище.то
На 14.декември Food Revolution Bulgaria, съвместно с Читалище.то организира втора благотворителна творческа работилница. Този път нашите малки приятели украсяваха коледни сладки. 
     Движението Food Revolution Bulgaria, чиито посланици в България са Владислава Предова-Стайкова и Елена Стоева, популяризира мисията на Фондацията на известния готвач Джейми Оливър (Jamie Oliver Food Foundation), чиято основна цел е да промени отношението на децата към храната и храненето, да ги предизвика да погледнат на нея като на наслаждение.  Събитието бе продължение и на една от инициативите на Читалище.то, чийто вдъхновител е Ива Екимова, за обучение и насърчаване на подрастващите в съпричастността им към общността чрез благотворителност и доброволчество.
Както и при първата ни инициатива за нас вратите отвориха нашите приятели от Greenwich book center.
    Изработените сладки се продаваха на място в Greenwich Book Center, а по-голямата част от тях отиде като коледен подарък за наши приятели в дом за деца, лишени от родителски грижи. 
Благодарим на всички, които се включиха. Това събитие бе само началото. През 2015 Food Revolution Bulgaria, Читалище.то  и „Деца за благотворителност” (Children for charity), подготвят мащабна кампания, която ще има за цел чрез различни инициативи да  разширява основните познания на малчуганите, техните родители и учители за това какво е здравословно хранене, как се приготвя без усилия качествената храна и какво значение има именно начинът на хранене за развитието на техния организъм. 

P.S. Рецептата, по която бяха изпечени сладките се оказа много желана. Нея ще намерите на страницата на Food Revolution Bulgaria във ФБ. Печете и украсявайте! Сега му е времето! 
автор: Елена Стоева

Няма коментари:

Публикуване на коментар