сряда, 27 януари 2016 г.

Буккросинг - книгите, които искат да бъдат свободни



С развитието на модерните технологии и динамичния начин на живот четенето все повече излиза извън традиционната рамка на дома, библиотеките и учебните заведения. Книгите станаха достъпни с едно кликване на мишката, а в устройства с размерите на пощенска картичка можем да съберем хиляди томове. Противно на песимистичните прогнози, Интернет и социалните мрежи дадоха на любителите на четенето уникална възможност да се свързват помежду си, да обменят мнения и информация, да създават виртуални и реални общности.

Буккросинг е именно едно такова явление - динамична общност, която все повече се разраства, увлечена в литературна игра без граници. 1 570 886 буккросъри от 132 страни и 11 283 095 книги, регистрирани на сайта bookcrossing.com, които пътуват по целия свят като посланици на любовта към четенето и желанието да го споделиш с други ентусиасти като теб.

Каква е историята на тази вълнуваща идея? Как да пуснем книгите си да пътуват и да проследим през кои градове и държави преминават? Има ли Буккросинг в България и как да си направим Буккросинг зона? Отговор на тези и още много въпроси можете да получите на 4 февруари от 19 ч. в Читалище.то на ул. Лавеле 11.

В света на пътуващите книги ще ви въведе Милена Златарова - един от първите буккросъри в България, която от 2003г. работи за популяризирането на движението у нас.

Ако желаете да пуснете книга на пътешествие, донесете я в Читалище.то! По време на лекцията тя ще бъде регистрирана на сайта bookcrossing.com и ще получи уникален номер, по който ще можете да проследите нейните приключения. Ще имате възможност да размените книги с други участници и така не само да си тръгнете с ново четиво, но и да станете част от неговото пътуване!

Ще се радваме, ако заявите участието си чрез Eventbrite, за да Ви изпращаме информация за следващи интересни събития!






Няма коментари:

Публикуване на коментар