четвъртък, 21 април 2016 г.

Нашите доброволци: Анита и Владо

Буккросинг движението провокира по нестандартен и забавен начин интерес към книгите и четенето и събира любители на книгите и споделянето.

В третата година на инициативата "Пусни книга на свобода за Деня на книгата" се срещнахме с усмихнати и отдадени хора - съмишленици, запалени за каузата за четенето и споделянето на книги. За нас е удоволствие да ви представим защо работим по тази кауза през техните очи. Тяхната ангажираност и мотивация зареждат и нашия екип.

Започваме поредицата ни с Анита и Владо!

Ани дойде още на първата среща и ни помогна да направим специални стикери за иницитивата ни тази година

Представи се
Казвам се Анита. Обичам лятото, пътешествията, природата, хубавите книги, музиката и най-вече да споделям всичко това с добра компания.

Да си доброволец
е...
Много зареждащо - дава ти възможност да подкрепиш любима кауза, да срещаш интересни хора и да се забавляваш.

Книгите са... 
Вселената, събрана в джоба ти.

Буккросинг за теб е... "освобождаване" на книгите, затворени в шкафа, възможност за общуване и споделяне. Една страхотна инициатива, която обединява любимите ми хобита - четенето и пътешествията.

Промяната се случва? 
Тогава когато поискаме да се случи.

Владо също се включи веднага и дори ще ни помогне с личния си автомобил по време на акцията по "освобождаване" на книгите на 23 април.


Представи се 
Аз съм Владислав Иванов, на 29 г., от София.

Да си доброволец е...
Начин да покажеш, че те е грижа за света около теб.

Книгите са...
Най-добрият приятел на въображението

Буккросинг за теб е....
Чудесна възможност да подариш книга на непознат.

Промяната се случва, когато...
Действаме.


Кампанията се осъществява в партньорство с TimeHeroes.org, Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), Нов български университет, BH Cultural Center - Русе, РБ "Михалаки Георгиев" - Видин, ОУ "Л. Каравелов" - Попово, издателствата Софтпрес, Емас, Обсидиан, Милениум. Медийни партньори - Peika.bg и Информационен портал на НПО в България.

Проектът на НЧ "Читалище.то-2014" за доброволческа мисия "Пусни книга на свобода за Деня на книгата" е подкрепен от Микрофонда към TimeHeroes.org.

Няма коментари:

Публикуване на коментар