Владо Руменов - Член на Настоятелството на Читалище.тоВладо Руменов се казвам и съм от София. На 58 години съм, имам две деца и двама внуци.
Художник и реставратор на икони и живопис съм. От 1976-та г. работя в музея за икони „Криптата” в храм-паметник „Св. Александър Невски”, който е филиал на Националната художествена галерия.

В качеството си на художник и поради интересите си в областта на историята и археологията от 1984 г. участвам в археологическите експедиции на Националния археологически институт. В това си качество имах щастието да документирам проучванията на тракийската цивилизация на професор Георги Китов до края на живота му.
Вълнува ме различността на хората, което и породи множество мои пътешествия из Азия – Виетнам, Индия, Непал, Тибет, Мустанг и Хималая.
Активно, но не като политик, участвам както мога в политическите процеси в България още от лятото на 1989 г. Активно участвах и участвам в протестните действия срещу опитите на човеконенавистната Българска комунистическа партия да продължи да е на гребена на вълната на политическия и обществен живот в България от 14.VІ.2013 г. чрез метастатичните си политически формирования.

Успоредно с всичко това, от есента на 2007 г. се опитвам да принудя българската държава да признае за незаконен и криминален двукратният опит на братя Павлови от Генерал Тошево да си построят вила с разгъната застроена площ от около 500 кв. м. в границите на Национален археологически резерват „Яйлата”, на седем метра от бреговата линия на Черно море и върху археологически не проучен терен.
Този ми опит беше увенчан с успех, след като Върховният административен съд на 22.10.2014 г. оповести своето решение № 12567, от което следва, че бетонът, който двамата братя изляха на Яйлата, трябва да бъде разрушен, а на мястото му трябва отново да цъфтят божури.
Инициатор съм на създаването на Гражданска инициатива за опазване на културно-историческото наследство (ГИОКИН), организация на експерти, които се опитват да съхранят автентичността на археологическите ни паметници.
Допускам, че бих могъл да съм полезен за осъществяването на идеите, основополагащи института „Читалище.то”, на който желая:
- На добър час!

Няма коментари:

Публикуване на коментар