Александър Кръстев, Член на Настоятелството на Читалище.то

Казвам се Александър Кръстев, най-младият член на ръководството на Читалище.то. Роден съм в Шумен през 1986 г., но съм израстнал в Стражица. Завършил съм едно от най-старите училища в страната - Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" във Велико Търново, имам журналистическо образование от ФЖМК на Софийския университет.

Създател съм на най-големият сайт за книги и четене в България - "Аз чета", който вече над 8 години събира любители на хубавите книги и ги провокира да говорят за книгите, които четат. Смея да твърдя, че когато поставихме основите през 2006-та разговорът за книгите беше почти ексклузивно запазен за литературните критици. Днес вече това не е така.
За тази си дейност и не без подкрепата на целия екип на "Аз чета" съм носител на титлите "Рицар на книгата" на АБК и "Посланик на библиотеките" на ББИА.

Професионално се занимавам с връзки с обществеността в PRoPR Агенция, като основните ми интереси и профилиране са свързани с дигиталната среда и комуникацията с медиите. Автор съм на една от първите е-книги на бизнес тематика у нас, посветена на LinkedIn, за чието популяризиране съм носител на награда ПР Приз на БДВО.

Животът ми се промени два пъти на датата 14 юни - през 2013 година с началото на протестите срещу кабинета "Орешарски" и точно година по-късно, когато се ожених за прекрасната си съпруга и основно мое вдъхновение. Аз съм един от създателите на антиправителствената информационна служба NOрешарски, член съм на Протестна мрежа от самото й иницииране и участието ми в създаването на Читалище.то беше най-логичният възможен начин за продължаване на проактивната ми гражданска дейност.

Пред себе си поставям 3 основни приоритета в рамките на дейността на Читалище.то - създаване на дигитална и медийна грамотност, повишаване на финансовата грамотност и разбира се, засилване на функционалната грамотност при четене на художествена и нехудожествена литература.

Не съм конформист, определено съм перфекционист и смятам, че институция като Читалище.то трябва да бъде управлявана като социален бизнес - да предоставя възможно най-добрата услуга, като реинвестира в полза на обществото цялата си печалба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар