сряда, 12 ноември 2014 г.

"Мулти -култи" с второ издание на кулинарната карта на София



 Храната обединява. Тя помага на хората да забравят различията, създава чувство за близост, топлина , гостоприемство. Екипът на „Мулти - култи колектив“ споделя страстта към култури от целия свят, а най-лесният начин да се приближиш до една култура е да опиташ от традиционната й кухня.  

През 2013г. „Мулти-култи“ създават двуезична карта на автентични български и чуждестранни традиционни ресторанти и магазини за хранителни стоки заедно с личните истории на собствениците и специално създадени техни портрети. Проектът цели  изграждане на положителна нагласа у българите към културата и кухнята на мигрантите и бежанците в София, като в същото време подкрепя и популяризира културното многообразие на столицата.

Във второто преработено издание на картата са включени 10 нови ресторанта и магазина. Жителите и гостите на София могат да съставят собствен „мултикултурен маршрут“, като до 31 януари посетят поне 5 магазина или ресторанта и за доказателство съберат печати от тях. На 10 февруари 2015г. в присъствието на нотариус с жребий ще бъдат изтеглени имената на 25 участници в новото мулти-култи предизвикателство. Те ще получат специални кулинарни  награди.

Представянето на второто издание на картата ще се състои на 14 ноември, петък, в 19 часа, в Бетахаус, ул. Крум Попов 56-58.  Ще има изложба, музика, автентична кухня от над 20 държави и още!

Няма коментари:

Публикуване на коментар