петък, 5 декември 2014 г.

Деца за благотворителност


Читалище.то създаде детска работилница за благотворителност.
 Домакин на инициативата бе Greenwich book center. Ателие Марабу и Ива Екимова събраха деца на възраст между 5 и 15 години в благотворителна работилница за коледни картички. Събитието бе част от инициативите на Читалище.то за обучение и насърчаване на подрастващите в съпричастността им към общността, чрез благотворителност и доброволчество. Сред отличниците в приложното изкуство се откроиха младите танцьорки от New EX Dance - танцовата формация, в която пее и танцува талантливата дъщеря на Ива и Дими Екимови - Дара.
Лектор и практически ръководител на работилницата беше Владислава Предова-Стайкова, създател на първото българско училище за дизайн и изработка на бижута Ателие Марабу.


Така на 30 Ноември в Greenwich book center 20 деца сътвориха повече от 100 картички. В рамките на събитието за по-малко от 60 минути бяха продадени 20 картички, които генерираха приход от 90 лева. През целия месец декември изработените картички ще бъдат предложени за продажба на територията на книжен център Greenwich. Събраните средства ще бъдат дарени на инициативата „Идея в действие”, инициатор на успешните акциии „Капачки в действие”, които подпомагат закупуването на електоруреди за детски домове.


В рамките на програмата до края на 2014-та година са предвидени ателиета, в които ще бъдат изработени коледни сладки, декорация и аксесоари. В дългосрочна перспектива програмата „Деца за благотворителност” (Children for charity) обхваща подкрепа на детската инициативност и доброволчество, което имa за цел насърчаване на подрастващите и личния им принос към локалните благотворителни инициативи.

Очаквайте повече информация за следващото благотворително събитие, което ще се проведе на 14 Декември.



Няма коментари:

Публикуване на коментар