понеделник, 2 ноември 2015 г.

Читалище.то на една година!

На 1 ноември - Деня на народните будители, отпразнувахме първата годишнина от създаването на НЧ "Читалище.то". За изминалата година въпреки липсата на постоянно място успяхме да организираме събития в най-различни сфери - екология, възпитание на децата, приобщаване към хората с увреден слух, музикална лектория, благотворителна детска работилница и др.

Заедно със сайта "Аз чета" проведохме конкурс за детска рисунка "Книги пътешественици", по време на който над 200 деца от цяла България се запознаха с литературното движение Буккросинг. Участвахме в конкурс-обучение по социално предприемачество към фондация Ринкър,за който бяхме избрани заедно с още 11 екипа от общо 93 кандидатури.

През декември 2014г. подкрепихме ръководството на Центъра за култура и дебат „Червената къща- Андрей Николов“, когато имаше опасност Центърът да прекрати дейността си поради проблеми с Министерството на културата,а седмица преди това изразихме категоричното си несъгласие относно избирането на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание.

От месец май работим по ремонта и цялостната концепция на нашия кафе-клуб на ул. Лавеле 11 (зад Булбанк на метростанция Сердика). Щастливи сме да обявим, че клубът вече е на ваше разположение за посещения и организация на различни събития. Това стана реалност благодарение на много часове труд, дарени от ръководството на Читалище.то и наши съмишленици, и вдъхновението на интериорния дизайнер Мирослава Петрова,на която сме безкрайно благодарни не само за чудния проект, но и за неуморния ентусиазъм и любов, с които следеше и направляваше процеса по преобразяването му.

Благодарим на всички, които ни подкрепят и помагат! Продължаваме да работим и през втората ни година, за да отговорим на очакванията ви за едно истинско и различно Читалище!

Снимки от обновения ни кафе-клуб можете да видите на фейсбук страницата ни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар