понеделник, 29 февруари 2016 г.

"Журналистика и качество" - второ събитие от серията за медийна грамотност

Дискусията „Журналистика и качество“, част от серията събития, посветени на медийната грамотност, е тази вечер, на 29 февруари, в ERATO Еvent Center от 19:00 часа. Ще говорим за това що е то качествена журналистика и защо е важно да подбираме медиите, които ползваме.
 
В дискусията ще се включат трима от най-добре познаващите медиите в България експерти:

Проф. дпн Нели Огнянова е един от основателите и първият ръководител на катедра „Европеистика“ в Софийския университет и е най-популярният експерт по Медийно право у нас. Тя участва във въвеждането на правото на ЕС в областта на медиите и електронните съобщения, ръководител е на работни групи за създаването на уредбата на радиото и телевизията, киното и др.

Доц. д-р Мария Нейкова е преподавател в Софийския университет по дисциплините „Теории за международните отношения“, „Световната политика в медиите“, „Балканите и съвременни международни отношения“. Тя ще ни представи международния поглед по темата, за да си дадем една по-реална сметка за това къде се намираме спрямо чуждите медии.

Весислава Антонова работи в „Капитал“ от 2004 година. Наясно е с медийния пазар в България и живо се интересува от медиите. Приема журналистиката като кауза и възможност за постоянно развитие.

Не пропускайте дискусията по тази важна тема, за да  сме  наясно с това кой, как и защо ни информира.

Повече информация може да намерите на нашата фейсбук страница: Читалище.то

Пишете ни на: mail@chitalishte.to

Присъединете се към нашия мейлинг лист 


Няма коментари:

Публикуване на коментар