петък, 10 юни 2016 г.

Самодивско наричане: Работилница за бижута с билки и смола с Вера

Как бижутата свързват хората? Как гъби, цветове от цял свят и кафени зърна се превръщат в малки изящества? Вера Орешарова знае отговорите и ще ни покаже 'крафтърството' си на 18 и 19 юни по време на работилницата за бижута с билки и смола в Читалище.то

Творенията на Вера са посланици на красота и любов. А историите на всяко бижу показват как всяко листенце може да бъде съхранено в уникален предмет, който да ни носи настроение и радост.

Преди време именно Вера и нейните творения направиха най-голямата изненада в живота ми, когато приятел от Китай поръча бижу от глухарчета от нейния сайт. Любовта, вложена в изработката им, прави бижутата нещо повече от аксесоар - превръща ги в споделена емоция.


За Вера ръчното творчество е терапия и храна за душата. Тя ще сподели с нас своите умения и ще ни научи как сами да  създаваме красота.

И тъй като се събираме на тази специална работилница малко преди Еньовден, ще добавим и щипка магия към нашите творения.

Цветята и билките се сдобиват с целебна сила и омаен аромат. Затова на Еньовден рано сутрин се берат лечебни билки. Като истински самодиви ще се научим как да запазим красотата на  набраните от нас билки и цветя в смола.



Работилницата ще се проведе на 18 юни от 11 до 13 часа и на 19 юни от 13 до 15 часа. Таксата за двата дни е 30 лева. Желателно е да направите предварителна регистрация.





Няма коментари:

Публикуване на коментар