Виктор Димчев - Член на Настоятелството на Читалище.то

Казвам се Виктор Димчев, на 36 години. Роден в Стара Загора, отраснал в София. Имам прекрасен син.

Възпитаник съм на НГДЕК, магистър по история в Софийския университет. От 13-годишен управлявам търговски обекти в семеен бизнес. През последните петнадесет години изградих общност от партньори, с които работим в широк спектър от културни и медийни проекти. Продуцирал съм създаването на стотици документални филми, снимани из България и по целия свят. Автор съм на представителни филми за повечето български общини, големи градове и важни институции, мои клипове са излъчвани по CNN, Euronews, Discovery, bTV, БНТ и много други телевизии. Имам редица публикации, статии и есета в специализирани туристически издания. Участвам в създаването на много от филмите и клиповете, с които България се представя на туристически изложения по света.

През 2005-а година стартирах българската телевизия за пътешествия и туризъм „Травъл ТВ”, където работя и понастоящем. За близо десетилетие на медийния пазар с моя екип сме реализирали множество проекти в сферата на аудиовизуалното изкуство, вкл. създаването на националния видеокаталог „Това е България”. През 2009-а година пуснах в ефир първата българска FullHD телевизия, а последните години работя по проект на телевизията, свързан с технологично модернизиране и роботизация в производството на ТВ и кино филми и филмови форми. Изграждам и поддържам най-големия в страната архив с HD кадри, заснети в България по въздух, суша и вода – в което занимание съчетавам едновременно мисия, хоби, ежедневие, работа и удоволствие. Страстен колекционер на лего съм, събирам и чета книги, обичам да подрънквам на пиано и да танцувам.

Активен участник в обществения живот на страната съм и протестирам активно, уверен, че осмислен и събуден народ може да сътвори чудеса. Вярвам, че пътят на Читалище.то е пътят, който българите следва да извървят - пътят на образованието и културата, на съвременния прочит на ценности и нрави, на претворяване и възход, на претворение и обръщане към култура и морал, смирение и съзидание.

Участвам в Читалище.то, понеже искам да дам пример на българските деца - защото от тях произтича всичко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар